A Békéscsabai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette és további négy másik bűncselekmény miatt emelt vádat egy 48 éves békéscsabai férfival szemben, aki nem tudott beletörődni a szakításba, ezért gátlástalanul és erőszakosan zaklatta volt élettársát.

A vádlott és a sértett nő 2012-2016. évek között voltak élettársak, kapcsolatuk megszakadása után a nő egy új élettársi kapcsolatot létesített. A szakítást a férfi nem fogadta el, zaklatás bűntette miatt már 2017. évben büntetőeljárás indult ellene. Ennek ellenére zaklató magatartásával 2018. évben sem hagyott fel, a nő mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őt rendszeresen, tartósan és erőszakosan háborgatta.

Így a vádlott 2018. augusztus elejétől szeptember közepéig 482 alkalommal hívta fel a nőt, előfordult, hogy két nap alatt 175 alkalommal. 2018. év nyarán számtalan alkalommal megjelent ittas állapotban a nő Békéscsaba, Lencsési lakótelepen lévő lakásánál és a ház előtt, a kaputelefonban vagy a lakásajtó előtt botrányt csinált, hangosan kiabált, szidalmazta a nőt és élettársát. Egyik alkalommal, amikor a sértett résnyire nyitotta a bejárati ajtót, azt a vádlott a biztonsági láncot elszakítva a vállával benyomta, és a lakásba a nő akarata ellenére bement. Ekkor a vádlott kivette a sértett kezéből a telefonját, hogy ne tudjon segítséget hívni, az ágyra lökte a nőt, lefogta, a lábát csavargatta.  Más alkalommal levizelte a bejárati ajtót. Ahányszor meglátta a sértettet vagy jelenlegi élettársát az utcán, a vádlott hangosan szidalmazta őket, megveréssel, megöléssel vagy az utcán parkoló autójuk megrongálásával fenyegetve meg őket. Előfordult olyan is, hogy az utcán volt élettársát leköpte, máskor szitkozódások közepette odalépett a hozzá, megfogta és megszorította a csuklóját, amikor pedig a sértett igyekezett menekülni, a táskája pántját fogta meg, ami a dulakodás közben elszakadt. A vádlott a sértett élettársát is hasonlóan inzultálta, megragadta a ruházatát, maga felé húzta, megfojtással fenyegette. A sértett élettársa a rendszeres zaklatások miatt kezdett magánál bors-spray-t hordani.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a férfival szemben folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, magánlaksértés vétsége, könnyű testi sértés vétsége és tettleges becsületsértés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Hozzászólások lezárva.