A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegvári férfival szemben, aki édesanyját fenyegette meg azért, hogy ne merje feljelenteni.

A vádirat szerint vádlott 2015. tavasza és az év vége közötti időszakban élt édesanyjával együtt Szegváron, melynek során közöttük rossz viszony alakult ki. Vádlott az együttélés tartama alatt több alkalommal bántalmazta és fenyegette az édesanyját és ezért attól tartott, hogy sértett vele szemben rendőri intézkedést kér, vagy feljelentést tesz. Ennek megakadályozása érdekében több alkalommal és több esettel összefüggésben életveszélyesen megfenyegette sértettet, hogy amennyiben a köztük elmérgesedett viszony miatt fel meri jelenti a rendőrségen, akkor megöli őt. Megfenyegette azzal is, hogy amennyiben rendőrt mer hívni, akkor is agyonszúrja.

A fenyegetések ellenére sértett a Szegedi Járásbírósághoz 2015. decemberében olyan tartalmú beadványt küldött, melynek eredményeképpen a Szentesi Rendőrkapitányság kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el, majd gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta.

Az ügyészség a vádlott büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja.

Vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2016. szeptember 21.

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

A Csongrád megyei Főügyészség sajtóközleménye

Hozzászólások lezárva.