A Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy buszsofőr ellen.

A vádirat szerint az ötvenegy éves férfi 2018. április 28-án menetrend szerinti autóbuszt vezetett Veszprém megyében az esti órákban, amikor az autóbusz műszaki meghibásodása miatt lakott területen kívül meg kellett állnia.  A leállított autóbusz – melyről az utasok leszálltak – elfoglalta a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávot.

Mialatt a műszaki mentésre vártak, besötétedett, a sofőr azonban a KRESZ előírásait megszegve az álló járművet semmilyen módon nem világította ki, nem kapcsolta be a vészvillogóját, holott az működőképes volt, illetve az elakadásjelző háromszöget sem helyezte ki.

Mindeközben a sértett házaspár is ezen az útvonalon közlekedett személygépkocsijával, amelyet a férj vezetett, felesége pedig a jobb oldali ülésen foglalt helyet.

A szürkületben szabályosan közlekedő férfi a kivilágítatlanul álló autóbuszt időben nem észlelhette, ezért vészfékezése ellenére 58-62 km/h sebességgel az autóbusz hátuljának csapódott.

A baleset következtében a jobb oldali ülésben ülő nő a helyszínen életét vesztette, férje nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A balesetért felelős sofőrrel szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől történő eltiltását indítványozta a Veszprémi Járásbíróság felé.

A rendőrség által korábban kiadott – fényképet is tartalmazó – közlemény az alábbi linken érhető el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/muszaki-hiba-miatt-parkolo-buszba-rohant-az-auto

 

Hozzászólások lezárva.