Vesztegetés bűntettével vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség két gázszerelőt és egy fogyasztót, aki a szerelőknek 16.000 forintot fizetett azért, hogy a boltja gázszolgáltatását ne kapcsolják ki.

A vádirat lényege szerint a két gázszerelő egy szabolcsi kft. alkalmazásában állt. Ez a kft. a gázszolgáltató megbízásából végezte a díjhátralékos fogyasztóknál a gázóra leszerelését, a szolgáltatás megszüntetését.

2018. május 3. napján a két szerelő megjelent az egyik szabolcsi község vegyesboltjánál, mert az üzletnek 60 napon túli gázdíjtartozása állt fenn. Közölték a boltvezetővel, hogy a gázórát le fogják szerelni, aki viszont arra hivatkozott, hogy előző nap befizette a tartozását. Beszélgetés közben a két szerelő azt ajánlotta a boltosnak, hogy ha ad nekik 16.000 forintot, akkor pár napig még nem szerelik le a gázórát, ez alatt rendezheti az elmaradt gázdíjat. A boltos ebbe beleegyezett, a pénzt átadta a vádlottaknak, akik ennek hatására olyan jegyzőkönyvet vettek fel, miszerint az üzletet zárva találták, és így a munkát nem tudták elvégezni.

A két gázszerelő a vádirat szerint vesztegetés bűntettét követte el, hiszen pénzt fogadtak el azért, hogy kötelességüket megszegve ne szereljék le a gázórát. Szintén vesztegetés bűntettét követte el a bolt vezetője is, mert fizetett a szerelőknek mindezért.

Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. Amennyiben az előkészítő ülésen a vádlottak beismerő vallomást tennének, a gázszerelők esetében 2 év börtönbüntetést, a boltvezető esetében pedig 1 év börtönbüntetést tart indokoltnak az ügyészség azzal, hogy ennek végrehajtása fel is függeszthető. Természetesen a bűncselekménnyel szerzett 16.000 forintot a vádlottak nem tarthatják meg, arra vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség.

Hozzászólások lezárva.