A Veszprémi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat egy 21 éves nő és egy 22 éves férfi ellen, akik rendszeresen meglopták a nőhöz szexuális szolgáltatásra érkező ügyfeleket. A bűncselekmények kitervelésében és egy esetben annak elkövetésében a nő 29 éves ismerőse is részt vett.

A vádirat szerint a 21 éves nő 2018 őszétől prostitúcióból élt, melyhez egy internetes oldalon hirdette a Székesfehérváron, majd később egy veszprémi lakásban igénybe vehető szolgáltatásait. A nő ez idő tájt szerelmi kapcsolatban volt az ügy férfi vádlottjával és vele, valamint a 29 éves, ugyancsak szexuális szolgáltatásokat nyújtó nőismerősével együtt megbeszélték, hogy az ügyfelek értékeit ellopják. Tervük szerint a nők már a lépcsőház előtt fogadják vendégeiket és megfigyelik, illetve kitudakolják, hogy merre parkoltak, milyen autóval érkeztek, az információt pedig telefonon megosztják a férfival.  A terv része volt az is, hogy a lakásban a kuncsaftot közös fürdőzésre invitálják, mely alatt a férfi a kint hagyott ruházatukat átkutatja, abból az autójuk kulcsát kiveszi, majd a sértett autójában talált értékeket eltulajdonítja.

A vádlottak 2018 októberétől 2019 márciusáig öt sértettet loptak meg, akiktől alkalmanként 170 000 forinttól kétmillió forintig terjedő összegeket tulajdonítottak el. Egy esetben a fürdőből kilépő vendég észrevette, hogy ruhája másképp van elrendezve, mint ahogy hagyta, és hamar észrevette azt is, hogy az autójának kulcsa eltűnt. A sértett ezek után az utcára sietett, ahol a gépkocsijában kutató vádlottat tetten érte. A férfi azonban az autó 321 000 forintot érő kulcsával és mintegy 60 000 forintnyi készpénzzel együtt elfutott.

Az ügyfelek fogadásában és kiszolgálásában alkalmanként résztvevő 29 éves nő egy esetben maga is segítséget nyújtott a bűncselekmény elkövetéséhez azzal, hogy a sértett figyelmét elterelte.

A férfinak és a fiatalabb nőnek mindezért ötrendbeli, míg társuknak egyrendbeli lopás bűntette miatt kell felelnie a bíróság előtt. Az ügyészség a vádiratában velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy az egy cselekménnyel vádolt nő büntetésének végrehajtását függessze fel.

Hozzászólások lezárva.