A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki társával három algériai menekültet rabolt ki Üllő környékén.

A bűnügy vádlottja, egy román férfi, és társa 2015 augusztusában Budapesten arra vállalkozott, hogy három algériai menekültet gépkocsival elvisznek Budapestről Bécsbe. A három férfit egy arabul beszélő személy szervezte be, aki fejenként 500 eurót kért a fuvarért.

A vádlottnak és társának azonban nem állt szándékában Ausztriába menni. A vád szerint egy óra utaztatás után, Üllő közelében, egy elhagyatott lehajtónál megálltak. Kiszálltak a gépkocsiból, majd késsel, sokkolóval és gázspray-vel követelték a három algériai férfitól, hogy adják át az értékeiket. Utasaik erre nem voltak hajlandóak, ezért az egyiket lefújták, majd elvettek tőle 400 eurót és egy mobiltelefont. A megrettent sértettek erre menekülni kezdtek. A vádlott ekkor rácsukta a gépkocsiajtót az egyik sértett fejére, aki emiatt megsérült. A három férfi elkezdett futni, miközben üldözőik gépkocsival próbálták meg elfogni őket. A migránsok végül egy üllői telephelyen dolgozó biztonsági őrtől kérték a rendőrség értesítését.

A román férfi társát a rendőrség pár napon belül elfogta, és vele szemben az ügyészség még 2016-ban vádat emelet. A jelenlegi ügy vádlottja azonban elhagyta az országot, ezért európai elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Végül kiderült, hogy Romániában börtönben ült.

A büntetése letöltése után a magyar hatóságok kérésére Magyarországra szállították, ahol letartóztatták, és a Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat ellene a Monori Járásbíróságon.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást. Bűnösségéről a bíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.