A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította azt a lett állampolgár férfit, akit a héten már elítéltek garázdaság vétsége miatt.

Az elkövető a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 2018. november 05. napján, 01 órakor érkező repülőgépen – landolás közben – garázda magatartást tanúsítva, összeverekedett a vele együtt utazó társával. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományába tartozó rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedés alá vonták a két ittas állapotban lévő fiatal férfit, amelynek során felszólították őket személyazonosságuk igazolására. A vádlott ennek nem tett eleget, és a lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőr állkapcsának bal oldalát lefejelte.

A főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya őrizetbe vette.

Az ügyészség a lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2018. november 09. napján a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állította.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.