A Debreceni Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta annak a debreceni férfinak a letartóztatásról hozott elsőfokú határozatot, akit az ügyészség a többi között kábítószer–kereskedelem bűntettével vádol. 

A Debreceni Törvényszék előtt folyamatban lévő ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egyebek mellett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a 47 éves debreceni személyi edző ellen, aki 2018-ban vádlott-társától több kilogramm, amfetamin tartalmú kábítószert vásárolt meg és azt társaival – részben ledarált koffein tablettával keverve – kiadagolta. A több száz adag kábítószert a férfi társaival Debrecenben, többek között egy edzőteremben illetve annak parkolójában értékesítette. A letartóztatott férfi lakásán további kábítószereket foglaltak le. A házkutatás során a férfi lakásában, és az autóban, amit használt, olyan teljesítményfokozó és potencianövelő tablettákat, valamint injekciókat találtak, amelyek forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeztek. A vád szerint a terhelt ilyen egészségügyi termékek értékesítésével is foglalkozott.

A férfi a letartóztatását továbbra is fenntartó elsőfokú határozat ellen fellebbezéssel élt.

Az ügyben kijelölés alapján eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntettével és egészségügyi termék hamisításának bűntettével vádolt terhelt letartóztatásának fenntartását a szökés és elrejtőzés veszélye miatt továbbra is szükségesnek ítélte, ezért a Debreceni Törvényszék határozatának helybenhagyását indítványozta. A Debreceni Ítélőtábla az indítvánnyal egyezően az elsőfokú döntést helybenhagyta.

A vádlott bűnösségének tisztázása érdekében a Debreceni Törvényszék folytatja le a bizonyítási eljárást.

Hozzászólások lezárva.