A Komlói Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen, aki az általa képviselt társasházak közös képviselőjeként több, mint 170 millió forintot sikkasztott.

A nő 2012. és 2017. között ötvenkilenc komlói társasház közös képviseletét látta el. A vádlottat, mint az érintett társasházak közös képviselőjét, vagyonkezelési kötelezettség terhelte. Ez alapján rendelkezhetett a társasházak bankszámlája és házipénztára felett.

A vád szerint a közös képviselő az öt  év alatt különböző módon sikkasztotta el a társasházak vagyonát.

Így többek között a társasházak számláiról pénzutalásokat teljesített jogosulatlanul saját lakossági folyószámlájára. Az átutalt pénzösszegeket részben ismeretlen célra, részben oly módon használta fel, hogy az általa képviselt másik társasházak részére fizetett be különböző összegeket az általa okozott hiány leplezése érdekében.

Egyes társasházak bankszámlájáról közvetlenül más társasházak számlájára teljesített pénzutalásokat úgy, hogy arra nem volt jogosult.

Emellett a társasházak bankszámláiról rendszeresen vett fel készpénzben különböző összegeket, melyeket saját céljaira fordított.

A képviselői jogviszonya megszűnését követően a vádlott a társasházak házipénztárában található összegeket is eltulajdonította.

Az öt év alatt a vádlott az ötvenkilenc társasháznak több, mint 170 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség a vádlottat több, mint 400 rendbeli bűncselekménnyel vádolja, amely bűncselekmények közül a legsúlyosabb kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hozzászólások lezárva.