A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a sofőr ellen, aki egy szabálytalanul végzett tolatás során elütötte a kerékpárját toló sértettet.

A vádlott 2019. március 22-én délelőtt 10 óra körül egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt vezetett Hajdúsámsonban. Egy építőanyag kereskedésből tolatott kifelé a szervízúton és rá akart fordulni a település egyik közútjára.

A szervízút és a szilárd burkolatú úttest kereszteződéséhez érkezve viszont nem nézett megfelelően körül és nem gondoskodott az ilyenkor elvárt irányító személy közreműködéséről, így a járműszerelvény pótkocsijának hátfalával elütötte az időközben odaérkező sértettet, aki a kerékpárját tolta maga mellett.

A sértett az ütközés következtében a földre esett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset a vádlott KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be és eredményezte a sértett halálát.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Hozzászólások lezárva.