Többrendbeli közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy pápai férfi ellen, aki kis híján felrobbantotta élettársával közösen használt lakásukat.

A vád szerint a harminc éves férfi egy pápai sorház egyik lakásában élt a párjával. Italozó életmódot folytatott, és ittasan többször öngyilkossággal, illetve a lakás felgyújtásával fenyegetőzött.

2018 nyarán, amikor egy hasonló fenyegetőzés után egyedül volt a lakásban, a konyhában lévő félig telt, 11,5 kg-os PB-gázpalack tartalmát kiengedte. A kialakult gáz-levegő elegy berobbanásának elmaradása csak a véletlenen múlott. Az élettárs, miután hazaért, rögtön kiszellőztette a lakást, így a robbanásveszély megszűnt.

Egy évvel később a vádlott hasonlóan ittas állapotban, a lakás felgyújtásával fenyegetőzött, majd fél liternyi benzint locsolt a lakásuk előszobájába, amit gyufával meggyújtott, és bement a szobába. A tűzben több tárgy, a padozat és a falak is megrongálódtak. A tűz csak azért nem terjedt tovább más lakásokra, mert a férfi élettársa azt időben, még a tűzoltók kiérkezése előtt, eloltotta.

A nyomozás során a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, melyet a vádirat benyújtását követően az ügyészség indítványára, a szökés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel az ügydöntő határozat kihirdetéséig fenntartott.

Az ügyészség a vádiratában a súlyos megítélésű, a halmazati büntetés szabályai szerint együttesen kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróság felé.

Hozzászólások lezárva.