A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyermekei tanárát az iskolában arcul ütötte.

A vádlott 2019. március 13-án a délelőtt folyamán megjelent az egyik hajdúnánási oktatási intézményben, ahol az ott tanuló gyermekei művészeti oktatásának díját fizette be, majd pedig megkereste az iskola épületében lévő sértettet, akivel beszélni kívánt.

A vádlott a sértettel az intézmény épületének aulájában találkozott, majd beszélgetni kezdtek, melynek során a vádlott egy hirtelen mozdulattal nyitott tenyérrel őt arcul ütötte. A pedagógus az ütés következtében egyensúlyát vesztve az aulában lévő székeknek esett.

A sértett a bántalmazás következtében az arcán 8 napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett. Figyelemmel azonban a sérült testtájékra, az elkövetés módjára, illetve az erőbehatás mértékére, a vádlott szándéka súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A sértett pedagógus, ezért a hatályos törvényi rendelkezés értelmében közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Az elsőfokú bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a fenti bűncselekmények miatt a vádlottal szemben 6 hónap végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

Hozzászólások lezárva.