Az ügyészi indítványnak megfelelően a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla is bűnösnek mondta ki a „kábítószer-webáruházat” működtető vádlottakat.

A két pécsi férfi 2014 tavaszától 2015. februári őrizetbe vételükig ún. designer drogokkal kereskedett. A különböző összetételű szereket internetes honlapon, legálisan forgalmazható, megvásárolható anyagokként hirdették. Az egyik vádlott gondoskodott az anyagok beszerzéséről, valamint a vásárlókkal való –  mobiltelefonos – kapcsolattartásról, míg társa a szerek tárolásában, kiadagolásában, csomagolásában és a megrendelőkhöz való eljuttatásában működött közre. A vádlottak a megrendelt anyagokat személyesen, illetve postai úton juttatták el a vevőkhöz.

Az ügyben elsőfokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottak bűnösségét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, valamint bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében állapította meg, amiért egyiküket 8 év, másikukat 7 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú döntés ellen a vádlottak és védőik fellebbeztek. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyása iránt tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletnek az anyag beszerzését és az ügyletek megkötését szervező vádlottra vonatkozó részét – az ügyészi indítványnak megfelelően – helybenhagyta, míg a csomagok összeállításában, postázásában közreműködő társának büntetését 6 év szabadságvesztésre enyhítette.

Hozzászólások lezárva.