Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 32 éves férfival szemben, aki az útjában álló kiskorú sértettet többször orron ütötte.  

A vádlott 2020 májusában a délutáni órákban érkezett haza az egyik kaposvári társasházban lévő otthonához, amikor észlelte, hogy a ház bejáratánál lévő lépcsőkön több fiatal ül.

Mivel a férfi a társaság elhelyezkedése miatt nehezen tudott volna az ajtóhoz jutni, ezért azzal a kérdéssel lépett hozzájuk, hogy „ki kéri az első pofont”. A férfi agresszív fellépése a fiatalokat arra sarkallta, hogy utat engedjenek neki, azonban a 13 éves sértett a többiekkel ellentétben nem állt fel.

A férfi a fiút veréssel kezdte fenyegetni, de az időközben vele szembe álló sértett közölte vele, hogy nem megy arrébb. Ekkor a vádlott mellkason lökte a sértettet, aki válaszul combon rúgta. Az összetűzés ezzel azonban nem ért végett, mivel a férfi a gyereket tarkón ragadta és többször ököllel orránál megütötte.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A férfival szemben az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

 

Hozzászólások lezárva.