A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és kétrendbeli lopás miatt vádat emelt egy 18 éves fiatal férfivel szemben, aki több lopás elkövetése után idén július 15-én Kiskunhalason a nyílt utcán ököllel bántalmazott és kirabolt egy kiskorú lányt.

A 18 éves kiskunhalasi férfi 2019 tavaszán, nem sokkal nagykorúvá válása után lopásokból tartotta fenn magát, ami miatt vádat is emeltek ellene. Az ellene folyó büntetőeljárás sem tartotta azonban vissza attól, hogy 2019 júniusában további lopásokat kövessen el. 2019. június 22-én bement egy kiskunhalasi telepre, ahol a raktárajtót megrongálva megpróbált bemenni, de akkor nem járt sikerrel. Néhány nappal később újra próbálkozott: a raktár tetejére felmászva átugrott a szomszédos ingatlan udvarába azért, hogy innen megközelítve törjön be a raktárba. Az épület szomszédra néző nyitott ablakán lévő rácsot lefeszítette, majd az így keletkezett nyíláson benyúlt és egy 270.000,- Ft értékű fűkaszával távozott. Bár a szomszéd tettenérte őt, azonban nem tudta a helyszínen tartani, mert a vádlott kerékpárral sietve elhajtott. A fűkaszát később lefoglalták és kiadták a sértettnek. Tíz nap múlva a vádlott egy környékbeli tanyaudvarba is bemászott, a vízellátó rendszerhez rögzített, 12.000,- Ft értékű szivattyút a gumicsőről levágta és magával vitte.

2019. július 15-én az esti órákban a kiskunhalasi általános iskola épülete előtt megszólított egy 14 éves lányt és annak barátját, de ők elzárkóztak a számukra ismeretlen vádlottal való beszélgetéstől. A vádlott eközben felfigyelt a lány nyakában lógó arany nyakláncra és elhatározta, hogy megszerzi. Néhány méterrel lemaradva követni kezdte a lányt, majd miután egy közeli utcában utolérte, mellé lépett, a két vállánál fogva magához fordította, megrángatta és ököllel arcon ütötte. A vádlott az ütés hatása alatt álló lány nyakából egy hirtelen mozdulattal kitépte a 33.600,- Ft értékű nyakláncot és elfutott. Az útonálló rablót két nap múlva elfogták. A lopással és a rablással megszerzett, időközben már továbbértékesített tárgyakat a nyomozás során lefoglalták és a sértetteknek visszaadták.

A büntetlen előéletű fiatal férfit az ügyészség rablás és üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint azt, hogy a mostani ügyét a már folyamatban lévő korábbi büntetőügyhöz egyesítse a bíróság. Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.