A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi nőnek a letartóztatását, aki a múlt héten szintén letartóztatott férjével együtt 2017-ben előbb megtévesztéssel, majd kényszerítéssel vett rá egy nőt arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen a részükre.

A megalapozott gyanú szerint a szegedi házaspár egy ismerősétől megvásárolta az eladójával párkapcsolatban élő fiatal nőt azért, hogy prostitúcióra kényszerítése és kizsákmányolja. A gyanúsított férje és a nőt áruba bocsátó férfi egy beszélgetés során tévedésbe ejtették a sértettet azzal a valótlan állítással, hogy tartozásuk van a rendőrség felé, amelyet, ha nem fizetnek be, börtönbe kell vonulni. Ezt hallva a sértett beleegyezett abba, hogy külföldön munkát végezzen, de akkor még nem tudta, hogy ez prostitúciós tevékenység lesz. Amikor a sértett számára világossá vált az adásvétel ténye, őt a gyanúsított és férje személyi szabadságától megfosztották, megverték, fenyegették, majd az állandó szidalmazások és erőszakos fellépések miatt megtört nőt arra kényszerítették, hogy előbb Szegeden, majd Németországban és Ausztriában prostitúciós tevékenységet végezzen részükre. Ezután is rendszeresen bántalmazták, szidalmazták azt az érzetet erősítve benne, hogy kiszolgáltatott helyzetéből nincs lehetősége kitörni. Amikor a sértett a prostitúciós tevékenység miatt megbetegedett, nem engedték, hogy orvoshoz menjen. A sértett végül 2017. nyarán szabadult meg a házaspártól Bécsben, amikor őt egy másik – az ügyben már szintén letartóztatásba került – férfi megértést és szerelmet színlelve közös jövővel hitegette, melynek hatására vállalta, hogy a továbbiakban neki végez prostitúciós tevékenységet.

A sértett a prostitúciós tevékenységgel 10 millió forintot keresett az őt futtató házaspárnak.

A főügyészség a többszörösen minősülő emberkereskedelem és kitartottság bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a feleség letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését is. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a 2020. július 3-án megtartott ülésen az ügyészi indítvánnyal mindenben egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzése az ellene bejelentett védelmi fellebbezés folytán nem vált véglegessé.

Az ügy korábban letartóztatott terheltjeinek elfogásáról készült videó-és képfelvételek az alábbi linken érhetőek el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/megvettek-futtattak-kizsakmanyoltak-megalaztak

Hozzászólások lezárva.