A férfi a megalapozott gyanú szerint egy késszúrással ölt meg egy francia állampolgárt; a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság a letartóztatást novemberig meghosszabbította.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, egy 26 éves brit-amerikai férfi 2020. február 8-án, a kora reggeli órákban az V. kerület, Ferenczy István utcában – minden előzmény nélkül – egy késsel mellkason szúrt egy francia férfit, aki emiatt életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a támadót példás gyorsasággal elfogta és emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A gyanúsított letartóztatásba került, a kényszerintézkedés határideje 2020. augusztus 11-én járna le.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítására, mivel álláspontja szerint csak így lehet kizárni azt a veszélyt, hogy a gyanúsított kivonja magát az eljárás alól, illetve, hogy újabb szándékos bűncselekményt kövessen el.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája az indítvány alapján meghosszabbította a letartóztatást 2020. november 11-éig, a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében. A végzés nem végleges. Ellene az ügyész a bűnismétlés veszélyének megállapítása érdekében, a védelem a letartóztatás megszüntetéséért fellebbezett.

Az ügyben a Rendőrség által közzétett, videófelvételt tartalmazó közlemény itt érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/megoltek-egy-francia-ferfit-budapesten

Hozzászólások lezárva.