Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség két móri férfival szemben. A vádlottak 2017 nyarán eltulajdonítottak egy rendszámpárt Székesfehérváron, majd annak felhasználásával Győrben üzemanyagot és motorolajat loptak.

A huszonegy éves elkövetők – egyébiránt szomszédok – 2017 nyarán, sötétedést követően utaztak Székesfehérvárra. A férfiak egy utcán parkoló autóról leszerelték a rendszámait, majd Győr határában megálltak, és azokat felszerelték a saját autójukra.

Ezt követően egy győri benzinkúton – a hátsó ülésekre bekészített ballonokba – 180 liter üzemanyagot tankoltak, majd motorolajokat raktak még az autóba. Mivel mindezek után fizetés nélkül távoztak, így 116.055 forint kárt okoztak a benzinkútnak.

Hazafelé tartva azonban közúti ellenőrzés miatt lelepleződtek.

Az ügyészség az elkövetőket két rendbeli, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével és lopás vétségével vádolja. Velük szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A tankolást végző, és a motorolajokat beadogató I.r. vádlott a lopás vonatkozásában különös visszaesőnek minősül, és vele szemben további huszonhat büntetőeljárás van folyamatban. Társával szemben további hat eljárást folytatnak a bűnügyben eljáró hatóságok.

Hozzászólások lezárva.