A Tatabányai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a két férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, akik egy buszmegállóban az eszméletvesztésig bántalmazott sértettől elvették az ékszereit és a karóráját.

Az ukrán állampolgárságú elkövetők közül az egyik férfi 2019. szeptember 7. napján hajnalban egy tatabányai autóbuszmegállóhelyen az ittas sértettet bántalmazta azért, hogy értékeit elvegyék. Az elkövető talpával derékon rúgta a mellette elhaladó sértettet, amitől a sértett a járdára zuhant. Ezt követően a sértett megpróbált felállni, de ugyanez a férfi jobb lábával a sértett jobb combja felé rúgott, azonban ezt a rúgást a sértett a kezével elhárította, ezért a rúgás a sértett könyökét érte. Ezután  az elkövető ököllel megütötte a sértett arcának bal oldalát, majd a gyomrát, és miután az ütéstől a sértett összerogyott, a férfi a kezével a sértett arcára ütött. Az ütés a sértett orrának jobb oldalát találta el. Az ütés hatására a sértett összeesett és eszméletét vesztette.

Ezután az elkövetők a földön fekvő, eszméletlen állapotban lévő sértettet átkutatták, és tőle ellopták a márkás, 40.000,- Ft. értékű karóráját, valamint az 5.000,- Ft értékű, arany és ezüst színű, nemesacél nyakláncát.  A sértett óráját  az egyik elkövető tartózkodási helyéül szolgáló munkásszálló szobájában a nyomozó hatóság lefoglalta .

A bántalmazás során a sértett nyolc napon belül gyógyuló ajaktáji, könyöktáji és mellkastáji  zúzódásokat szenvedett el.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2019. szeptember 9. napján rendelte el a férfiak letartóztatását, mert fenn áll annak a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, illetve a bizonyítást veszélyeztetnék.

Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatás határidejét kettő hónappal hosszabbítsa meg.

Hozzászólások lezárva.