A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben a bűnszervezet vezetőjének letartóztatását a bíróság további három hónappal hosszabbította meg.

A letartóztatás elrendelésére tett ügyészi indítványról az ügyészség a /tobb-mint-felmilliard-forint-vagyoni-hatranyt-okoztak-a-koltsegvetesnek/ oldalon adott ki sajtóközleményt.

Az indítvány szerint a férfi 2014. évtől olyan céghálózatot hozott létre és működtetett, ahol az alsó szinten működő gazdasági társaságokat strómanok, elsősorban hajléktalanok nevére íratta. Az elkövető más cégek esetében intézte a valótlan tartalommal kiállított számlák befogadását, és azoknak a jogosulatlan ÁFA levonása céljából történő felhasználását. A fiktív számlákat kiállító cégek fiktív alvállalkozók által valótlan tartalommal kiállított számlákat fogadtak be. A számlakiállító gazdasági társaságok tekintetében az irányítást ténylegesen a férfi látta  el, ő koordinálta a számlák kiállítását. Szervezetének napi munkafolyamata ellátása céljából a férfi Esztergomban létrehozott egy irodát, ahol a “megrendelői igények” alapján történt a számlák kiállítása.

A bűnszervezet vezetője a költségvetésnek több mint hatszázharmincötmillió forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség a bűnszervezet vezetője letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta, mert fennáll annak a veszélye, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, valamint a bűncselekmény elkövetését folytatná.

A bíróság a főügyészség indítványának helyt adott, a gyanúsított letartóztatását három hónappal, 2019. március 18. napjáig meghosszabbította.

Hozzászólások lezárva.