Jogosulatlan pénzügyi tevékenységet folytató veszprémi férfi letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség a Veszprémi Járásbíróságon.

A megalapozott gyanú szerint az ötvenkilenc éves férfi tavaly engedély nélkül, havi kamat ellenében, rendszeresen, hosszabb tartamú pénzkölcsönöket nyújtott több személy részére. Ezt a tevékenységet 2020-ban is folytatta, az adatok szerint jelenleg is vannak kintlévőségei.

A nyomozás adatai szerint a férfi az elmúlt években személyi jövedelemadó bevallást nem nyújtott be, legális jövedelemszerzési forrása nem ismert, ennek ellenére igen jelentős értékű, 200 millió forintot meghaladó készpénzt, illetve ékszereket, értékes karórákat foglaltak le a lakásán a nyomozók.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítése, illetve – a kint lévő tartozásokra tekintettel – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a terhelt és védője is fellebbezett, így az nem végleges.

Hozzászólások lezárva.