A Szentesi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta azt a két férfit, akik a múlt héten rabolták ki a súlyos beteg nagytőkei férfit és annak édesanyját.

A gyanú szerint a sértettekkel baráti viszonyban álló gyanúsítottak egyike tudomást szerzett arról, hogy a beteg férfi és az édesanyja nagy összegű készpénzt tart otthon. Ennek megszerzése érdekében megállapodott ismerősével, hogy a pénzt – akár erőszak alkalmazásával is – elveszik.

Előzetes megállapodásuknak megfelelően, 2018. november 8. napján, este megjelentek a sértettek tanyás ingatlanánál. Miután meggyőződtek arról, hogy a sértettek alszanak, símaszkot viselve, gumikesztyűben, az ajtó befeszítésével bementek a lakóházba. A zajra felébredő sértettet lefogták, majd bántalmazták, és tőle a pénz átadását követelték. Mivel ez kezdetben nem vezetett eredményre, a sértett mozgáskorlátozott édesanyját is bántalmazni kezdték, melynek hatására a sértett elárulta, hogy hol tartják a pénzt. Ezután a gyanúsítottak magukhoz vettek mintegy 2,3 millió forintot, illetőleg egy mobiltelefont, és a helyszínről távoztak, majd azért, hogy a cselekményük felderítését megakadályozzák, őrölt borsot szórtak szét a házban.

A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A 2 rendbeli, a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A nyomozási bíró mindkét gyanúsított vonatkozásában helyt adott az ügyészi indítványnak és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság végzése egyik gyanúsított vonatkozásában lett végleges, figyelemmel arra, hogy társa a végzéssel szemben fellebbezést jelentett be.

Hozzászólások lezárva.