A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványt tett a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírájához egy 23 éves és egy 18 éves férfi letartóztatására, valamint két fiatalkorú társuk, egy 16 és egy 14 éves lány esetében a bűnügyi felügyeletük elrendelésére.

A nyomozási bíró az ügyészség valamennyi indítványának helyt adott.

A nyomozás eddigi adatai szerint a négy fiatal 2020. augusztus 4-én este Decsen egy italbolt előtt észrevette az ott ittas állapotban a lépcsőn ülő sértettet, aki egyikük nagyanyjának az élettársa. A 23 éves férfi először megkérdezte a sértettet, hogy maradt-e pénze az italozás után, majd a nemleges választ követően fejbe rúgta és ököllel többször fejen ütötte, miközben a maradék pénze átadását követelte. A sértett bántalmazásába bekapcsolódott a baráti társaságához tartozó másik három gyanúsított is, akik valamennyien megütötték és többször megrúgták a sértettet. Majd a 23 éves gyanúsított ötletére elvonszolták a közeli erdőbe, ahol a gyanúsított a sértettet még többször ököllel fejen ütötte és legalább tízszer megrúgta, végül elvette az övtáskáját, és abból kivette a sértett telefonját, kb. 8000 Ft készpénzét és az iratait. A fiatalkorú gyanúsítottak a sértettet ekkor már nem bántalmazták.

A gyanúsítottaktól elszenvedett bántalmazás következtében a sértettnek súlyos, töréses sérülései keletkeztek.

A gyanúsítottakat csoportos rablás bűntettének, valamint társtettesekként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja terheli.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottak esetében a kényszerintézkedések általános és különös feltételei is fennállnak. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványainak helyt adva 2020. augusztus 8-án egy hónapra elrendelte a két férfi gyanúsított letartóztatását, míg a két fiatalkorú gyanúsított esetében négy hónapra rendelte el a bűnügyi felügyeletüket.

Hozzászólások lezárva.