A Tatabányai Járási Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a tatabányai férfival szemben, aki rendszeresen – egyszer kiskorú gyermeke előtt – verte az  élettársát.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa négy kiskorú gyermeket nevelt együtt a tatabányai lakóházban. A férfi és nő kapcsolata 2017. évtől megromlott a férfi rendszeres italozása, féltékenysége és dühkitörése miatt, ezért hetente veszekedtek.  A veszekedések során az ittas férfi 3-4 alkalommal az élettársát ököllel megütötte, emiatt a sértettnek arcsérülése keletkezett, azonban orvosnál nem járt. Az utolsó, 2018. január végi, illetve február eleji bántalmazás során a férfi ököllel többször úgy megütötte a sértettet, hogy a nő az ágyra esett. A sértettet ért bántalmazás alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A veszekedésnek és az édesanyja bántalmazásának szemtanúja volt az egyik kiskorú gyermek, így a férfi magatartása az erkölcsi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Hozzászólások lezárva.