Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő ügyben egyezséget kötött a letartóztatásban lévő nővel, melyet a bíróság előkészítő ülésen jóváhagyott.

A vádemelésről a /tobb-mint-felszaz-millio-forint-erteku-jovedeki-orgazdasag-miatt-vademeles//tobb-mint-felszaz-millio-forint-erteku-az-elfogott-cigaretta-erteke/ oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség.

A vádirat szerint az ukrán állampolgárságú nő 2019. május 28-án bérelt Lengyelországban egy  gépkocsit, amely sötétített oldalsó és hátsó ablakokkal rendelkezett, valamint a gépkocsi hátsó és oldalsó ablakán ezüstfólia volt, ezek a gépkocsiba való belátást megakadályozták.

A vádlott tudtával ismeretlen személyek, ismeretlen helyen 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát pakoltak a bérelt gépkocsiba, amellyel az elfogott nő Magyarországon keresztül szállította a  dohányterméket. A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 54.000.000,- Ft.

A vádlott 2019. június 3-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű gépkocsival, amellyel dél körül a Nagy Duna sétány parkolójában megállt, itt a hatóság tagjai elfogták, az illegálisan szállított dohányterméket lefoglalták.

Az ügyészség indítványának megfelelően a bíróság 2020. július 1-jén tartott előkészítő ülésen a megkötött egyezségben foglaltak alapján a vádlottat két év végrehajtandó börtönbüntetésre, és három év  kiutasításra ítélte. Ezen túlmenően az ügyészség indítványára a bíróság a lefoglalt dohányterméket elkobozta.

Az ítélet 2020. július 1. napján jogerőssé vált.

Hozzászólások lezárva.