A Kecskeméti Törvényszék a lajosmizsei vádlottakat 15 és 9 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az elsőfokú ítéleti tényállás szerint az elkövetők 2014 év elejétől 2016. április 9-ig haszonszerzés érdekében kábítószert, és új pszichoaktív anyagot vásároltak. A terheltek a „kristály” és „zsálya” elnevezésű illegális drogot lakókörnyezetükben értékesítették. A nyomozó hatóság az elkövetők lakásában, és annak környezetében elrejtve jelentős mennyiségű kábítószert és az értékesítéshez szükséges eszközöket foglalt le.

A letartóztatásban lévő egyik vádlott a bűncselekmény elkövetését részben elismerte, míg társa, és a szabadlábon lévő elkövetők tagadták bűnösségüket.

A Kecskeméti Törvényszék ítéletével szemben az ügyész a szabadlábon védekező vádlott terhére súlyosításért, az elkövetők és védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek, ezért az ítélet nem jogerős.

A Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványára az elkövetők letartóztatását továbbra is fenntartotta. Ezen döntés elleni védelmi fellebbezés esetén a Kúria határoz.

Hozzászólások lezárva.