A Miskolci Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy 25 éves férfival szemben, aki 2020. április 4-én Kazincbarcikán  vitájukat követően leköpte és ütlegelte ismerőse gépkocsiját, majd a férfi után ment és lakóhelyén bántalmazni akarta.

A vádirat szerint a vádlott azért keveredett szóváltásba ismerősével Kazincbarcika belvárosában, mert a férfi a vádlott kérésének ellenére nem akarta őt az autójával Kondóra vinni. A vádlott agresszív fellépésétől tartva a sértett beült a gépkocsijába azzal a szándékkal, hogy a helyszínről elhajtson, majd az autóval el is indult. Ekkor a vádlott dühében a gépjármű első szélvédőjét leköpte és ököllel, nagy erővel a már mozgásban lévő autó vezetőoldali ablaküvegére ütött.

A személygépkocsiban anyagi kár nem keletkezett. A vádlott cselekményével – a közlekedő jármű vezetője elleni erőszak alkalmazásával – a járműben ülő sértett életét és testi épségét veszélyeztette.

A történteket követően a vádlott ismerőse lakása felé indult, majd mikor annak közelében meglátta őt, ismét szidalmazni kezdte és megveréssel fenyegette. A férfi a vádlott támadásától tartva a lépcsőházba menekült és a bejárati ajtót bezárta, mire a vádlott a bezárt bejárati ajtót rángatni kezdte, annak üvegébe beleütött, de az üveg nem tört el.

A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Hozzászólások lezárva.