A Bajai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt két bácsalmási férfi ellen, akik 2019 szeptemberében egy bácsalmási házból elvitt öt zsák hulladékot egy külterületi út mellett, a hulladéktároló udvar közelében rakták le illegálisan.

A vádirat szerint a két vádlottat 2019 szeptemberében egy bácsalmási nő bízta meg azzal, hogy az albérletében az előző lakók által öt zsákban felhalmozott hulladékot szállítsák el.

A vádlottak a megbeszéltek szerint el is mentek a bácsalmási ingatlanra, ahol egy magukkal vitt kézikocsira felpakolták az öt zsák hulladékot. A zsákokban közel 1,2 köbméter hulladék, ezen belül csomagolóanyagok, kommunális hulladék, papír, ruhanemű, műanyag és lombhulladék volt.

A vádlottak a kézikocsival a hulladékot Bácsalmás külterületére vitték, ahol az út mellett egy füves árokba borították. Csak néhány száz métert kellett volna tovább vinniük, ugyanis a közelben volt egy hulladéktároló udvar, ahol legálisan szabadulhattak volna meg a szeméttől.

Az árokba borított hulladék azonban alkalmas az emberi élet, testi épség és egészség veszélyeztetésére, a műanyagok balesetveszélyesek és élő szervezetbe kerülve károsíthatják is azt. A vádlottakat megbízó nő nem tudta, hogy a vádlottak illegálisan fognak megszabadulni a hulladéktól.

A járási ügyészség a szabadlábon védekező vádlottakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.