A Váci Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki egy munkába igyekvő idős asszonyt rabolt ki a hajnali órákban.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2020. július 28-án, a hajnali órákban felfigyelt a munkába igyekvő, 60 év feletti sértett nő nyakában megcsillanó ékszerre és elhatározta, hogy megszerzi azt.

A férfi a sértettet – nyakán fojtófogást alkalmazva – behúzta egy útszéli bokros részre, majd többször is a földre tepert nő arcába ütött. Ezután kitépte a sértett fülbevalóit, letépte nyakláncát, lehúzta ujjairól gyűrűit, majd pénztárcájából magához vette a pénzt is és elmenekült.

Az időskorú sértettnek a bántalmazás következtében eltört az állkapcsa és az emiatt szükséges műtét során hét fogát is el kellett távolítani.

A nyomozó hatóság egy héten belül beazonosította és elfogta a férfit, majd a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett továbbá súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Váci Járási Ügyészség indítványt tett az elkövető letartóztatásának elrendelésére a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének elkerülése érdekében.

Hozzászólások lezárva.