A két lett állampolgárságú férfi – egyikük 18, a másik 20 éves – másfél héttel ezelőtt ittasan verekedett egy légitársaság Londonból Budapestre közlekedő járatán. A bíróság elé állítás eredményes volt, az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottakat pénzbüntetésre ítélte.

A tényállás szerint 2018. november 4-én éjfél körül egy cég – magyar felségjelű – Londonból Budapestre közlekedő légi járatán a két férfi ittas állapotban először hangoskodással zavarta a többi utas nyugalmát, valamint egyikük agresszívan követelte a légiutas kísérőktől, hogy szolgálják ki őket szeszes itallal.

Ezután az egyikük a fejét az előtte lévő ülésre szerelt lehajtható asztalra hajtotta azért, hogy aludjon, ekkor azonban őt a társa tenyérrel, a fején ütögetni kezdte, majd a köztük emiatt kialakult szóváltás során még egy alkalommal orron is ütötte a másik férfit, akinek ettől eleredt az orra vére.

Ezt követően a már landolást végző repülőgép fedélzetén kölcsönösen dulakodtak, egymást ütötték.

A rendőrség által teljesített nyomozás eredményeként a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a két külföldi férfit gyorsított eljárásban még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a terheltek bűnösségét garázdaság vétségében, és ezért az egyiküket 750.000 forint, társát pedig 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.