A Kőbánya Alsó vasútállomáson mutogatta magát nőknek; a kerületi ügyészség szeméremsértés vétsége miatt emelt a férfi ellen vádat, elsőfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A vádlott, egy 22 éves férfi 2018. augusztus 9-én és 22-én, délután a X. kerület, Liget téren, a Kőbánya Alsó vasútállomás peronjához ment. A férfi a peronhoz vezető lépcső mellett – hogy felkeltse saját nemi vágyát – magát szeméremsértő módon mutogatta, amelyet mindkétszer észlelt egy-egy női sértett.

A rendőrség a férfit a második esetet követően néhány órán belül azonosította és elfogta.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a terhelt ellen két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, őt bűnösnek mondta ki vád szerint és 1 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása céljából fellebbezéssel élt.

Hozzászólások lezárva.