Meg akarták fojtani a taxisofőrt, mivel vonatjegyre sem volt pénzük; a Fővárosi Főügyészség vádirata alapján a bíróság minősített emberölés kísérlete miatt 9 év és 6 év fegyházra ítélte őket.

A vádirat szerint a vádlottak, egy 20 és egy 24 éves férfi 2017. augusztus 23-án Csehországba utaztak munkavállalás céljából, azonban 2017. augusztus 26-án úgy döntöttek, hogy hazatérnek. A két férfi – miután a pénzük elfogyott – vonattal, jegy nélkül Magyarország felé tartott, amikor Pardrubice állomáson a kalauz leszállította őket. A terheltek elhatározták, hogy a közelben várakozó taxisofőrök egyikével egy elhagyatott helyre vitetik magukat, azért, hogy értékeit erőszakkal megszerezzék. A két férfi a pályaudvar közelében található kerékpárról eltávolította az acél fékhuzalt, hogy majd azzal fojtják meg kiszemelt áldozatukat. A taxissofőrrel az éjszakai órákban egy elhagyatott ipartelep közelébe vitették magukat, majd a hátsó ülésen tartózkodó fiatalabb terhelt a huzallal fojtogatni kezdte a sértettet, aki még éppen a huzal alá tudott nyúlni az ujjaival. Eközben a jobb első ülésen ülő társa a védekező sofőrt megütötte. A vezető végül ki tudta magát szabadítani, azonban a támadók kirángatták a kocsiból és tovább bántalmazták. A 20 éves férfi megpróbálta beindítani a gépkocsit, azonban nem járt sikerrel. A sértett az indítókulcsot ezután megszerezte és elmenekült.

A két vádlott kitépte a taxi navigációs készülékét, azonban a kocsiból végül csak három doboz cigarettát tulajdonítottak el, majd Magyarországra utaztak. A cseh hatóságok büntetőeljárást indítottak, amelyet a magyar hatóságok átvettek. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett, azonban, ha nem teszi ujjait a huzal és a nyaka közé, a halál bekövetkezésének fennállt volna a reális esélye.

A Fővárosi Főügyészség a terheltek ellen társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A bíróság a mai napon kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottakat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, az idősebb férfit, mint bűnsegédet. Ezért a bíróság a fiatalabb férfit 9 év, társát 6 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint őket 9, illetve 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapon belül dönt a fellebbezés kérdésében.

A vádlottak jelenleg letartóztatásban vannak.

Hozzászólások lezárva.