A nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben a Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta annak a 20 éves férfinak a letartóztatását, aki 2020. augusztus 12-én a hajnali órákban megrongálta Veszprém központjában a porcelánból készült életfát.

 A megalapozott gyanú szerint a férfi a Brusznyai úti körforgalom füves részén álló porcelánfát előbb három óra előtt néhány perccel, majd háromnegyed órával később is megrongálta, mindkét alkalommal a porcelánfa lámpaburáit dobta meg kővel több alkalommal, melyek összetörtek. A férfi rongálással mintegy két és fél millió forint kárt okozott.

Az ügyészi indítvány szerint a letartóztatás különös okai közül a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye egyaránt fennáll, figyelemmel arra is, hogy a büntetett előéletű férfi ellen több büntetőeljárás van folyamatban hasonló módon elkövetett rongálás és egyéb vagyon elleni bűncselekmények miatt. A szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye olyan mértékű, amely kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével küszöbölhető ki. Ezért a járási ügyészség a letartóztatás elrendelésére tett indítványt.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványa alapján a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását a mai napon 1 hónapra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.