A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik két kollégájukat rabolták el, mert őket sejtették a cégüknél elkövetett lopás mögött.

 A vád szerint a négy elkövető és a két sértett azonos munkahelyen dolgoztak, ahol 2017. szeptemberében az egyik irodából eltűnt majdnem négymillió forint.

Az elkövetők – többiekre is nagy befolyással bíró – vezérében ekkor az a meggyőződés alakult ki, hogy a két kollégájuk vitte el a pénzt. Elhatározta, hogy ha kell erőszakkal is, de visszaszerzi azt tőlük.

Ennek érdekében az elkövetők értekezlet ürügyén behívták a sértetteket a cég telephelyére, majd bezárták mögöttük az ajtót és a hangadó elkövető elkezdte követelni tőlük a pénzt. Miután a sértettek értetlenkedtek ez az elkövető először ököllel, majd egy teleszkópos bottal is bántalmazni kezdte őket, amibe már egy másik társa is bekapcsolódott. Továbbá harmadik társa a felszólítására egy gumilövedékes fegyverrel rálőtt a sértettekre.

Ezután az elkövetők vezére engedélyezett egy telefonhívást a sértetteknek abból a célból, hogy családtagjaikkal a helyszínre hozassák az általuk követelt pénzt. A telefonhívást követően a sértetteket megkötözték és egy zárt dobozos teherautó rakterébe kényszerítették, majd a negyedik elkövetőt sofőrként használva a telephely környékén autóztatták őket. Mivel rövid időn belül nem hozott senki pénzt ezért az elkövetők vezérének felszólítására az egyik sértett ismét felhívta a családját azzal, hogy ha nem hoznak a helyszínre pénzt nem engedik el őket. A telefon után a sértetteket visszakényszerítették a teherautó rakterébe és ismét autózni kezdtek velük. Azonban a sértettek ekkor elkezdték rugdosni az autó ajtaját és kiabáltak mellé. Az elkövetők ekkor megijedtek attól, hogy feltűnést keltenek, így megálltak és – mivel vezérük nem volt ekkor már velük – elengedték a sértetteket azzal, hogy aznap estére szedjék össze a pénzt.

A sértettek hozzátartozói időközben a történtekről értesítették a rendőrséget, akik a telephelyre kiszállva elszámoltatták az elkövetőket.

Másnap a hangadó elkövető élettársával felhívatta az egyik sértettet és miután neki a sértett azt mondta, hogy az ügyet a rendőrség fogja kivizsgálni az elkövető átvette a telefont és életveszélyesen megfenyegette.

A Pest Megyei Főügyészség az ügyben emberrablás bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Hozzászólások lezárva.