A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a visszaeső férfinek az előzetes letartóztatását, aki egy járássegítő kocsival közlekedő idős nő sérelmére követett el kifosztást.

A gyanúsított 2017. december 15-én délután gyalogosan közlekedett egy Nógrád megyei település utcáján, amikor felfigyelt az út szélén járássegítő kocsiján várakozó idős nőre, akinek válltáskája a sértett mögött, a kocsi hátoldalán található kosárban volt elhelyezve. A férfi a kocsi mögé lopózott, és a táskát elemelte. Utóbb a táskában lévő 3000,- forint készpénzt elköltötte, a két doboz cigarettát elszívta, a táskát pedig az iratokkal és egyéb személyes tárgyakkal együtt eldobta.

Mivel a sértett 70 éves mozgássérült személy, a gyanúsított cselekménye a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettének minősül, mely bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A gyanúsított ez év júniusában szabadult a börtönből, a mostani bűncselekményét visszaesőként, más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, úgy hogy ellene további büntetőeljárás is folyamatban  van a rendőrség előtt.

Rovott múltjára, valamint arra figyelemmel, hogy munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik, e bűncselekményt pedig saját bevallása szerint is azért követte el, mert nincs pénze, az ügyészség megállapíthatónak tartotta esetében a bűnismétlés veszélyét.

Az ügyészi indítványban írtakkal egyetértve a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.