A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves férfival szemben, aki 2020. június 19-én reggel egy üvegszálas bottal támadt rá egy másik férfira.

A vádirat szerint, a vádlott egy Tiszaújváros melletti kistelepülés egyik utcájában keveredett szóváltásba egy helyi férfival, melynek során a nála lévő 80 cm hosszúságú üvegszálas bottal a mellkasán és a combján megütötte a férfit. Ekkor a megtámadott férfi védekezésképpen a vádlott kezeit lefogta, így sikerült elejét vennie a további tettlegességnek.

A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, véraláfutással járó sérüléseket szenvedett, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő a vádlottal szemben.

A dulakodás után a vádlott felült a kerékpárjára és elindult, közben a nyaka elvágásával fenyegette meg a sértettet.

A sértett a sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Hozzászólások lezárva.