A Fonyódi Járási Ügyészség minősített rablás és testi sértés miatt emelt vádat az ellen a testvérpár ellen, akik éjszaka, otthonában támadták rá egy idős férfira azért, hogy erőszakkal elvegyék az értékeit.

A fiatalabb testvérnek 2019 őszén anyagi problémái adódtak, ezért többszörösen büntetett előéletű bátyjához fordult segítségért. Ekkor a testvérek kitalálták, hogy az egyik idős ismerősüktől fognak erőszakkal pénzt szerezni.

A két vádlott 2019 szeptemberében az éjszakai órákban bement a 71 éves sértett lakóházába, aki ekkor az ágyban feküdt, azonban a betörés hangjára felébredt. Az idősebbik vádlott ekkor több alkalommal fejen ütötte a sértettet, miközben a pénze átadását követelte tőle.

Ezután közösen kimentek a konyhába, ahol az idősebb vádlott erőszakkal sakkban tartotta a sértettet, akit ismételten többször megütött, míg a fiatalabb testvér a házban értékek után kutatott és megtalálta az idős férfi nemrég kézbesített, 80.000 forint összegű nyugdíját, amit magukhoz vettek és távoztak a helyszínről.

A sértettnek ugyan csak könnyű sérülései keletkeztek, de a bántalmazás során az idősebb vádlott kiütötte az egyik fogát, aki ezáltal maradandó fogyatékossággal járó sérülést is okozott.

A vádlottakat már az eset másnapján őrizetbe vették a rendőrök, majd az ügyészség indítványára mindketten letartóztatásba kerültek. Az idősebb testvér azóta megkezdte egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetésének végrehajtását, míg a fiatalabb vádlott letartóztatásban várja a bírósági eljárást.

Az ügyészség testvérpárral szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.