A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki idén tavasszal személyi szabadságától fosztotta meg a sértettet, majd munkára kényszerítette és éheztette.

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyei faluban élő férfi 2020. április 19. és július 6. napja között a vele közös háztartásban élő sértettet bántalmazással, valamint verés kilátásba helyezésével megakadályozta abban, hogy a közös tartózkodási helyül szolgáló ingatlant elhagyja. Mindezeken túlmenően arra is kényszerítette a gyanúsított a sértettet, hogy a bankszámláján lévő megtakarítását, mintegy 570.000,- forintot több részletben felvegyen és azt átadja a gyanúsítottnak. A kényszerítés kiterjedt arra is, hogy a fenti időszakban a sértett a falu környékén mezőgazdasági üzemekben és földterületeken napszámos munkát, valamint a gyanúsított lakóhelyének háza körüli munkát végezzen. A munkájáért járó díjazást a sértett nem kapta kézhez vagy, ha kézhez is kapta azt, le kellett adnia a gyanúsítottnak. A sértettnek nem volt pénze élelmiszerre, ezért a gyanúsított néha üres kenyeret adott neki és azzal küldte ki napszámba. A gyanúsított a sértett használatában lévő személygépkocsi indítókulcsát is elvette és azzal a gépkocsit jogtalanul használta.

A személyi szabadság megsértésének bűntette, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, kényszermunka bűntette, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Hozzászólások lezárva.