A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben az ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amelyben a sértett megállapodott az elkövetővel, aki a balesettel okozott sérelmet egymillió-kétszázezer forint megfizetésével tette jóvá.  

Az elkövető 2017. október 7-én 6 óra 10 perc körül a 8119. számú úton Környe irányából Tata felé vezetett egy tehergépkocsit, amely során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte, azonos irányba haladó, a sértett által vezetett tehergépkocsi mögött. A sértett észlelt egy előtte kivilágítatlanul közlekedő munkagépet, ezért az ütközés elkerülése érdekében vészfékezett, azonban annak során az elkövető által vezetett jármű utolérte a  sértett vezette tehergépkocsit, és a járműve elejével az előtte lassuló tehergépkocsi bal hátsó sarkának ütközött. Ennek hatására a sértett járműve nekiütközött a földmunkagép hátsó részének, majd a két tehergépkocsi ismételten egymásnak ütközött.

A sértett a közlekedési baleset során többek között a baloldali csípőízület ficamos, darabos törését szenvedte el, emiatt a baloldali csípőízület mozgáskorlátozottsága maradt vissza, amely maradandó fogyatékosságot jelent.

Az elkövető és a sértett egyaránt kérte a közvetítői eljárás elrendelését, ezért az ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. A közvetítői eljárás során kötött megállapodásnak megfelelően a balesetet okozó férfi egymillió-kétszázezer forintot fizetett a sértettnek, ezzel a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető tevékeny megbánására figyelemmel az ügyészség megállapította, hogy a balesetet okozó férfi büntethetősége megszűnt, ezért a büntetőeljárást megszüntette.

Hozzászólások lezárva.