A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki lakótársát megölte, majd a hullával egy hónapig lakott egy szobában.

A vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, akik Pécsett, egy négy lakásból álló ingatlanban laktak. A négy lakás közül kettő a sértett tulajdonában volt, az egyiket ő használta, míg a másikat a vádlott szívességi használóként.

A vádlott és áldozata jó kapcsolatban voltak, a sértett állandó, illetve alkalmi munkából származó bevételeiből fedezték kiadásaikat, a háztartást a vádlott vezette.

Közösen rendszeresen fogyasztottak alkoholt, melynek során többször leittasodtak.

2018. október végén a két férfi a közösen használt lakásban tartózkodott, itt ittas állapotban szóváltásba keveredtek, mely kölcsönös tettlegességgé fajult.

Ennek során a vádlott a sértettet közepes erővel állon ütötte, majd a kezében lévő késsel, nagy erővel mellkason szúrta. A sértett a szúrás következtében egyensúlyát vesztette, majd arccal a padlóra zuhant.

Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet a késsel a hátán is nagy erővel megszúrta.

A sértett a szúrások következtében elhunyt.

A vádlott az elkövetés után két nappal az általa használt lakás szobájában a holttestet egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte, majd a hullával továbbra is egy lakásban lakott.

2018. november közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő műanyag úszómedencére és köré mosószert szórt. A vádlott célja az volt, hogy a későbbiekben a holttestet a ház mögötti mocsaras területen elrejti.

Időközben a sértett és a vádlott közös ismerősei többször érdeklődtek a sértett holléte felől, melyre az elkövető minden esetben kitérő válaszokat adott.

2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse a lakásban, ahol az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt a későbbiekben bejelentést tett a rendőrségen.

Ezt követően a lakásban tartott házkutatás során találták meg az elhunyt sértettet a rendőrök.

Az elkövető cselekménye az emberölés bűntettének megállapítására alkalmas.

 

 

Hozzászólások lezárva.