A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki egy Csongrád megyei faluban egy este alatt ugyanazon sértett két üzletébe is megpróbált betörni.

A gyanú szerint a férfi két társával 2020. június 29-én hajnalban egy a faluban működő presszónál jelent meg azért, hogy oda betörjenek. A kerítésen átmászva a rácsokat kifeszítették, az ajtót berúgták, de a helyiségben riasztó működött. A szirénázó hangra a sértett is megjelent, ami a gyanúsítottakat megzavarta a betörésben.

Röviddel ezt követően a gyanúsított és a két társa -az ugyancsak a sértett által üzemeltetett- vendéglőhöz mentek. Lefeszítették a szúnyoghálót, de az ajtót és az ablakot már nem tudták kinyitni, így onnan is távoztak.

A kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét az ügyészség álláspontja szerint megalapozza az is, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, az elmúlt két évben hat alkalommal állt bíróság előtt és a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményeket is végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint további két büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.