Az ágyneműje eltűnését tette szóvá a sértett, erre gázsprayvel lefújták és komoly sérülést okozva fejbe verték; a Fővárosi Főügyészség fegyház és elzárás kiszabását indítványozza a támadókkal szemben.

 A vádirat szerint egy 33 és egy 41 éves férfi 2017. november elején, életvitelszerűen a Budapest VIII. Kőbányai úton, a volt Józsefvárosi piac területén laktak és ugyanitt, egy másik épületben lakott a későbbi sértett férfi is. A sértett 2017. november 1-jén, az esti órákban átment a 41 éves férfihez, hogy számon kérje rajta az ágyneműje eltűnését. A sértett érkezésekor jelen volt a 33 éves férfi is. Az ágynemű eltűnése miatt szóváltás alakult ki, majd a 41 éves férfi egy önvédelmi gázsprayvel szemen fújta a sértettet. A 33 éves férfi ekkor megragadott egy csőszerű fémtárgyat és azzal a védekezésre képtelen sértett fejére sújtott, aki az ütés hatására elvesztette eszméletét és a földre zuhant. A sértetthez élettársa hívott orvosi segítséget. A férfi többszörös csonttörést szenvedett és a támadott testtájékra, a támadás módjára, az elkövetés eszközére és az erőbehatás nagyságára figyelemmel az életveszélyes sérülés kialakulásának is fennállt a reális lehetősége.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalabb férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, idősebb társa ellen garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a testi épség elleni bűncselekménnyel vádolt férfit a bíróság fegyházbüntetésre, garázdasággal vádolt társát elzárásra ítélje a bíróság.

Hozzászólások lezárva.