A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 66 éves nőből és két férfiból álló pécsi társaság ellen, akik drogériák kifosztására specializálódtak.

A három vádlott 2018 decemberében előbb egy nagyatádi, majd egy nagykanizsai drogériából ugyanazzal a módszerrel lopott parfümöket, illetve értékesebb kozmetikai cikkeket. Az egyik férfi segítségével az asszony a termékeket a ruházatába rejtette, mialatt harmadik társuk takarta őket a biztonsági kamerák és az eladók elől.

A három vádlott ilyen módszerrel előbb 3 darab parfümöt és 7 darab szempillaspirált lopott el 54.000,-Ft értékben, majd 9 db. parfümöt 110.000,-Ft értékben.

A nyomozást hátráltatta, hogy az egyik büntetett előéletű férfi sokáig ismeretlen helyen tartózkodott, majd Ausztriában került börtönbe, ahol jelenleg is szabadságvesztés büntetését tölti. Társainak szintén van bűnözői múltja, mivel a büntetett előéletű 66 éves asszony kifosztás miatt egy másik ügyben jelenleg is letartóztatásban van, illetve a vád tárgyát képező bűncselekményt is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, míg a harmadik férfi a korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség az asszonnyal és Ausztriában fogva tartott társával szemben fogház fokozatú, míg többszörös visszaeső társukkal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.