A Nógrád Megyei Főügyészség egy harmincegy éves, budapesti férfi bűnügyi felügyeletének elrendelésére tett indítványt, aki egy vita során fojtogatta ismerősét.

A gyanú szerint a férfi 2019. december 9-én, 14 óra körül, egy Nógrád megyei településen egy ismerősével annak udvarán szóváltásba keveredett. A vita során dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított a férfi háta mögé került és olyan erővel kezdte fojtogatni őt, hogy a sértett keringése leállt, eszméletét vesztette, újra kellett éleszteni.

A gyanúsított a helyszínről elmenekült, a nyomozó hatóság rövid időn belül elfogta, őrizetbe vette, és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A gyanúsítotti kihallgatással az új büntetőeljárási törvény alapján az ügy vizsgálati szakba került. A nyomozás irányítását a Nógrád Megyei Főügyészség végzi, a főügyészség indítványt tett az őrizetben lévő gyanúsított bűnügyi felügyeletére.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve, a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében – a bűnügyi felügyeletet a mozgását nyomon követő elektronikus eszköz (az ún. „lábbilincs”) alkalmazása mellett, a maximális négy hónap időtartamra elrendelte.

A bíróság végzését a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az az ülés napján véglegessé is vált.

Hozzászólások lezárva.