A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 22 éves sárpilisi férfi ellen, aki úgynevezett büntetőfékezéssel vett revansot egy szabályosan közlekedő autóson.

 A vádirati tényállás szerint a fiatal férfi idén nyáron egy éjszaka, éjfélt nemsokkal megelőzően Szekszárdon közlekedett a közel 300 lóerős autójával, amelyben rajta kívül még ketten utaztak.

A vádlott a belvárosban utolérte a sértettet, aki a párhuzamos közlekedésre alkalmas út belső forgalmi sávjában szabályosan közlekedett egy jóval kisebb teljesítményű személygépkocsival. A 33 éves nő a nála nagyobb sebességgel megérkező vádlotti személygépkocsi hirtelen közelségétől megijedve, elbizonytalanodva kissé jobbra kormányozta a járművét, azonban nem tért át a külső forgalmi sávba.

A kialakult közlekedési helyzetben a vádlott elveszítette a türelmét, rádudált a sértettre, aki ezt viszonozta. A vádlott ekkor mérgében a külső sávból mintegy 65-70 km/h sebességgel a sértett gépkocsija elé vágott úgy, hogy a járműve befedte a sávokat elválasztó terelővonalat, majd hirtelen egy erőteljeset fékezett. A sértett annak érdekében, hogy elkerülje az ütközést, a záróvonalat átlépve a szembejövő forgalmi sávba hajtott.

A gyér forgalom miatt a sértett nem szenvedett balesetet, ugyanakkor a – „B” kategóriás jogosítvánnyal kettő éve rendelkező – vádlott a KRESZ-szabályszegő magatartásával a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki, amely miatt a járási ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Hozzászólások lezárva.