A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat egy nő ellen, aki Brazíliából hozott Magyarországra kokaint.

A vádirat szerint a vádlott, egy 31 éves brazil nő anyagi gondjai miatt – Brazíliában egy férfi megbízásából – elvállalta, hogy egy bőröndbe rejtve kokaint hoz Budapestre. A bőröndöt a magyar repülőtéren egy másik nőnek kellett volna átadnia, aki – egy előzetesen megismert fénykép alapján – kereste volna a vádlottat.

A nő átvette a bőröndöt, amelyben 300 darab gumióvszer volt megtöltve kokainnal. Ezeket a megbízó még takarókba is bevarrta. A vádlott 2019. február 10-én, a késő esti órákban érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a szolgálatot teljesítő pénzügyőrök ellenőrizték és megtalálták a kábítószert. A nőt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a nő ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

A rendőrség által az esetről korábban közzétett, fényképeket is tartalmazó közlemény az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/60-millios-kokainszallitmany#1

Hozzászólások lezárva.