A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett annak a nőnek és férfinak a letartóztatására, akik bevásárlóközpontokban vásárolgató idős emberek figyelmetlenségét kihasználva ellopták a pénztárcájukat.

A bűnügy gyanúsítottjai, egy külföldi férfi és egy nő 2018 december végén és 2019 január első napjaiban Salgótarjánon és Cegléden átutazva bevásárlóközpontokba mentek.

Az ott vásárolgató idős, 70, 80 éves embereket figyeltek meg. Amikor a sértettek nem vették észre, vagy egyikük a figyelmüket elterelte, az idős emberek bevásárlókocsira tett táskájából ellopták a pénztárcájukat, a benne lévő készpénzzel, bankkártyával és személyes okiratokkal együtt.

A gyanúsítottak a nyomozás során ez ideig feltárt cselekményükkel 4 sértettnek 16.000,. forinttól 52.000,- forintig terjedő összegben okoztak kárt.

A több rendbeli kifosztás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított nő és férfi szökésének veszélye fennáll. A terhükre rótt cselekményeket sorozat jelleggel, utazó módszerrel követték el. Így attól is tartani kell, hogy szabadon hagyva újabb bűncselekményt követnének el, vagy fel nem kutatott tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetnék a nyomozás sikerét. Mindez kizárólag a letartóztatásuk útján akadályozható meg.

A Ceglédi Járási Ügyészség ezért tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére. A Ceglédi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és 2019. január 11. napján elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

 

Hozzászólások lezárva.