A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy nő ellen emelt vádat az országzászló tartójának festékkel való beszennyezése miatt, a bíróság büntetővégzésben pénzbüntetést szabott ki.

A kerületi ügyészség egy 2017. évi belvárosi tüntetésen részt vevő személy, egy 37 éves nő ellen emelt korábban vádat (/belvarosi-tunteteseket-erinto-ugyekben-emelt-vadat-a-budapesti-v-es-xiii-keruleti-ugyeszseg/).

A vádirat szerint a nő 2017. április 12-én, az esti órákban, az V. kerület, Kossuth téren tartott demonstráción vett részt, amely során az Országházzal szemben található országzászló tartójához ment, azt festékkel beszennyezte, valamint azon filctollal feliratokat helyezett el, és ezzel 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nő ellen falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon és indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést.

A bíróság büntetővégzésében a vádlottal szemben 120.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki.

A végzés nem emelkedett jogerőre, ellene a vádlott és védője tárgyalás tartását kérték, így az ügy tárgyaláson folytatódik.

Hozzászólások lezárva.