Egy gumilövedékes revolverrel szerezte meg egy beosztott pénztárcáját, majd több sértettet is megfosztott személyi szabadságától; az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, így a vád alapján 9 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték.

A vádirat szerint a vádlott, egy 51 éves férfi 2018 januárjában elhatározta, hogy megélhetéséhez rablással szerez pénzt. Ennek érdekében a férfi 2018. január 5-én bement a XVIII. kerület, Üllői úton található autókereskedésbe, ahová egy gumilövedékes forgópisztolyt, illetve gyorskötözőt is magával vitt. A vádlott a pisztolyt a kereskedésben dolgozó férfira tartotta, és megkérdezte, mennyi pénz van a széfben. A sértett azt válaszolta, hogy az üzletben nincs széf, csak a saját készpénze, így a rabló ennek az átadását követelte. A dolgozó oda is adta a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal, amelyet a vádlott eltett.

Ezt követően a férfi a szomszédos helyiségben a földre hasaltatta az alkalmazottat, és a nála levő gyorskötözővel hátra kötötte a kezeit, majd megkísérelte elvenni gépkocsijának a kulcsát. A vádlottat ebben megzavarta a sértett helyszínre érkező két – köztük egy kiskorú – hozzátartozója. Az 51 éves férfi a hozzátartozókat is arra kényszerítette, hogy feküdjenek a földre, majd a forgópisztollyal legyező mozdulatokat téve távozott, miközben szóban is megfenyegette a sértetteket, hogy ne hagyják el a helyiséget.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve azonosították és 2018 márciusában elfogták a terheltet.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette és három rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 9 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.