A férfit a vádemelés és a bűnügyi felügyelet sem tartotta vissza attól, hogy újabb bűncselekménnyel legyen gyanúsítható, az ügyészség indítványára letartóztatták.

A Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a harmincnégy éves, budapesti férfival szemben, aki 2019. november 16-án, este, erősen ittasan, a 41-es villamoson a vezetővel összeverekedett, majd a 17-es villamoson dobált meg üvegekkel külföldi fiatalokat.

A vádlott bűnügyi felügyelet alatt állt, hetente négy alkalommal kellett a rendőrségnél jelentkeznie.

A férfival szemben újabb büntetőeljárás indult, mivel a megalapozott gyanú szerint 2020. január 15-én, egy VIII. kerületi bevásárlóközpontban, az egyik üzletből leszedte egy táblagépről az áruvédő eszközt, majd azt odaadta társának, aki azt ruházatába rejtve kivitte az üzletből.

Az újabb gyanúsítás külön indok a letartóztatásra, amelyet a bíróság – az ügyészség indítványára – el is rendelt. A végzés védelmi fellebbezés miatt nem végleges.

A Fővárosi Főügyészség közleményét a korábbi vádemelésről itt lehet elérni: /vademeles-a-41-es-villamos-vezetojere-majd-a-17-es-villamoson-nigeriai-allampolgarokra-tamado-ferfi-ellen/

Hozzászólások lezárva.